Open-Innovators i samarbete med TREEM

Open-Innovators i samarbete med TREEM

Den pågående pandemin har skapat ett unikt världsomfattande tillfälle för online-försäljning av smycken i det högre segmentet. Detta segment har haft en mycket hög exponentiell tillväxt inom lyx-sektorn och den globala smyckes-marknadens storlek förväntas uppgå till 480,5 miljarder USD år 2025, enligt en ny rapport från Grand View Research, Inc., som även drar den årliga tillväxttakten till 8,1% under prognosperioden.

Samtidigt som Covid-19 ironiskt nog har orsakat ekonomisk förödelse i smyckes-branschen för fysiska butiker, så har den digitala efterfrågan på smycken i det högre segmentet, ökat och då i synnerhet efter varumärken som erbjuder något mer än det faktiska smycket.

Kan situationen nyttjas för att stödja branschen mot långsiktig hållbarhet?  

Open-innovators.org är glada över att kunna samarbeta med varumärket T R E E M och deras spännande och unika resa mot stärkta kunder och en bättre värld genom sitt design-språk.T R E E M är ett svenskt varumärke som brinner för att skapa positiv förändring i världen. Men, hur kommer det sig att detta tre år gamla Svenska företag nu ser en möjlighet som aldrig förr, vi redogör i tre punkter för varför. Vi pratade med grundare och designer Carl-David Hagerbonn, som lämnade en framgångsrik karriär inom finansvärlden för att starta T R E E M, med en stark ambition om att utmana dagens oetiska och ohållbara mode-industri.

Hur kommer det sig att du är så positiv nu i denna kristid, och vad betyder det för ditt företag?

Carl-David: Jag är övertygad om att vi ser ett paradigmskifte i branschen, där vi utifrån en kris söker symboler och mening på ett annat sätt än tidigare. Jag ska kort beskriva tre viktiga faktorer som ger oss en fördel:

Stärkande Design

“I T R E E M erbjuder vi minimalistiska, eleganta och ikoniska smycken, där designen är inspirerad av Nordisk Natur med ambitionen att genom meningen bakom, och designen i sign självt, stärka bäraren att bli en bättre version av sig själv. Vi vill inspirera genom att relatera till den fantastiska naturen och dess fenomen, norrsken, fjäll, skogar, isberg, bäckar och sjöar, när man haft naturupplevelser och känner dess kraft, är idén att vår design också ska inspirera bäraren med stärkt självkänsla och målmedvetenhet att vara sann mot sig själv och andra, att vara  elegant i sitt agerande för en rörelse mot en bättre värld – “A True & Elegant Movement” vilket T R E E M är en förkortning för. Just denna mening bakom smyckesdesign börjar bli mycket mer efterfrågad.”

Hållbarhet & etik

När jag startade T R E E M var detta en förutsättning – jag har rest och sett mycket som kan förändras till det bättre i världen, och jag ville göra skillnad inom hållbarhet och etik. I T R E E M är vår huvudmetall högkvalitativ 100% återvunnen Sterling Silver 935. Vi jobbar med ECO-märkta boxar, påsar och försändelsematerial, och tillverkar hela tiden i små anpassade upplagor för att skräddarsytt möta marknaden, och överproducerar ingenting. Men kärnan är att smyckes-designen, med dess kombination av råa och polerade delar ska inspirera kunden till att agera bättre utifrån hållbarhet och etik. Kunskapen ökar generellt hos kunderna, man ställer krav i högre utsträckning vilket vi är glada för, då vi redan har detta rullande och i fullt fokus, fortsätter Carl-David Hagerbonn.

Spårbarhet och transparens

“Vi vet namnet på den guldsmed som tillverkat varje smycke – vår tillverkning, med studio och gjuteri, är baserad i Sverige med full insikt, spårbarhet och bra arbetsvillkor. 99% av industrin tillverkar maskingjorda smycken i ett låg-löneland långt bort från huvudmarknaden – jag vill visa att det inte behöver vara så. Nu ser vi att pandemin skapar insikt hos kunderna om att situationen idag i världen inte är hälsosam och hållbar. Särskilt ökar viljan att köpa “rätt” inom det lite högre segmentet “fine jewellery” där ett köp är mycket mer personligt och emotionellt. Det blir nu mer viktigt än någonsin att tänka på ansvarsfull produktion för en mer hållbar värld, och vi är redan där.”

Vad mer ger T R E E M ett försprång enligt dig?

“Till skillnad från traditionella smyckesmärken, beroende av fysiska butiker, startades T R E E M som ett “digital-first-företag” och har under två års tid byggt upp en digital strategi och B2C-infrastruktur back-end som är riktigt skarp. En datadriven setup som kommer ge effektivare segmentering, targeting och följaktligen högre konverteringsgrad. Nästa steg nu är att investera i att även nå ut via ett återförsäljar-näverk med ett antal fysiska återförsäljar-butiker för att nå ut med varumärket. Vår förhoppning är ju att kunna ställa om mindset och bidra till positiv förändring även här, och att strategiskt kunna kapitalisera på den fysiska närvaron som ett stöd till vår digitala strategi.

Kollektionernas starka gensvar

T R E E M arbetar kontinuerligt med att expandera både kollektioner och produktkategorier. “För mig som designer är processen väldigt viktig, jag inspireras, skissar, funderar, kopplar idé och design, inspireras igen etc, och det är inte förrän allt går hand-i-hand som jag vill ta nästa steg. Det har varit fantastiskt med den feedback som  kommit. Jag blev kontaktad av, kanske världens mest kända modemagazin VOGUE som uttryckte att de älskade A R K T I K-kollektionens design och mening.” Därefter gick det snabbt så hade T R E E M varit med i både VOGUE, TATLER och Cosmopolitan för att nämna några.

Hur stor är marknaden?

Specifikt smyckes-marknaden online är prognostiserad att växa med nära 20 miljarder US-dollar mellan år 2020 och 2024, med en årlig tillväxttakt på över 15%. För den som arbetat upp en bra grundförutsättning på den nya spelplanen finns naturligtvis en potential att växa mycket och snabbt.

Slutligen, inom vilka tre delar vill du nu investera?

“I nästa steg är det avgörande att vi nu kan nå ut med allt vi lagt grunden för, så marknadsföring för varumärkeskännedom och konvertering. För det andra att genomföra den återförsäljar-expansion som jag nämnde tidigare, samt för det tredje att bygga ut både antalet kollektioner, och bredden av produktkategorier inom varje kollektion, dvs produktutveckling för att attrahera fler kunder med vår design och rörelse för en Sann Elegans”, avslutar Carl-David Hagerbonn.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *